Diş İmplantları

Diş İmplantları

Diş implantları, diş eksikliği olan kişilere estetik ve fonksiyonel bir diş restorasyonu sağlamak için kullanılan modern bir diş tedavi yöntemidir. Bu implantlar, çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleri olarak hizmet verir ve üzerine monte edilen diş protezleri ile birlikte doğal dişler gibi görünmelerini ve fonksiyon görmelerini sağlar.

Diş İmplantları Hakkında

Diş implantları, diş eksikliği olan kişilere estetik ve fonksiyonel bir diş restorasyonu sağlamak için kullanılan modern bir diş tedavi yöntemidir. Bu implantlar, çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleri olarak hizmet verir ve üzerine monte edilen diş protezleri ile birlikte doğal dişler gibi görünmelerini ve fonksiyon görmelerini sağlar.

Diş İmplantı Nedir?

Diş implantı, genellikle titanyumdan yapılan bir vida veya çiviyi temsil eder. Bu implantlar, çene kemiğine cerrahi bir işlemle yerleştirilir ve bir süre içinde çene kemiğiyle bütünleşir. Bütünleşme sürecinden sonra, implant üzerine bir protez takılır.

Diş İmplantı Avantajları

  • Doğal Görünüm ve Fonksiyon: Diş implantları, doğal dişlere benzer bir görünüm ve fonksiyon sağlar. Konuşma ve çiğneme gibi aktivitelerde rahatlıkla kullanılabilirler.
  • Çene Kemiği Desteklenmesi: Diş implantları, çene kemiği ile bütünleşerek çene kemiğini destekler. Bu, çene kemiğinin erimesini önler ve yüz hatlarının korunmasına yardımcı olur.
  • Dayanıklılık: İyi bir bakım ve düzenli diş hekimi kontrolleri ile diş implantları uzun yıllar boyunca dayanabilir.
  • Diğer Dişlere Zarar Vermez: Diğer restorasyon yöntemleri gibi komşu dişlere zarar vermez. Komşu dişlerin kesilmesine veya şekillendirilmesine gerek yoktur.

Diş İmplantı Uygulama Süreci:

  1. Muayene ve Planlama: Diş hekimi, hastanın durumunu değerlendirir, dijital görüntüler ve röntgenler alır ve tedavi planını oluşturur.
  2. İmplant Yerleştirme: İlk aşamada, implantlar çene kemiğine yerleştirilir. Bu aşama genellikle lokal anestezi altında yapılır.
  3. İyileşme Süreci: İmplantlar çene kemiği ile bütünleşir. Bu süreç birkaç hafta veya ay sürebilir.
  4. Geçici Protez: İyileşme süreci devam ederken, hastaya sabit geçici ya da hareketli geçici protez takılır. 
  5. Kalıcı Protez Takılması: İyileşme tamamlandığında, özel olarak hazırlanan kalıcı protez implantlara monte edilir.

Diş İmplant 3 ana enstrümandan oluşur:

  • İmplant Vidası: Bu, cerrahi olarak çene kemiğine yerleştirilen titanyum direktir. Yeni dişin kökü olarak görev yapar.
  • Abutment: Abutment, implant vidasının üstüne yerleştirilen bir bağlayıcıdır. Diş eti çizgisinin üzerinde çıkıntı yapar ve implant ile kaplama diş arasında bir bağlantı görevi görür.
  • Protez: Bu, abutmente tutturulan yapay diş veya dişleri ifade eder. Eksik diş sayısına ve özel ihtiyaçlarınıza bağlı olarak tek bir kron, köprü veya protez olabilir.
     

Kimler İçin Uygundur

Her birey benzersizdir ve kişiselleştirilmiş bir yaklaşım esastır. Hasta ve diş ekibi arasındaki işbirliği çabası, kendinden emin ve işlevsel bir gülüş elde etmek için daha özgün ve kişiye özel bir yaklaşım sağlar. Diş implantları, eksik dişler için doğal görünümlü ve işlevsel bir yedek sunarak diş kaybıyla uğraşan bireyler için dönüştürücü bir çözümdür. Diş implantları için en iyi adayların kimler olabileceklerine bir göz atalım.

Sağlıklı Diş Etleri

Sağlıklı diş etleri diş implantları için sağlam bir temel sağlar. Optimum ağız sağlığını desteklemek için implant yerleştirilmesi düşünülmeden önce mevcut herhangi bir diş eti hastalığı tedavi edilmelidir.

Yeterli Kemik Yoğunluğu

İmplantları desteklemek için çenede yeterli kemik hacmi gereklidir. Kemiğin yetersiz olduğu durumlarda, implantın stabilitesini artırmak için kemik grefti gibi uygulamalar yapılabilir. Kemiğin yeterli olduğu durumlarda implant işlemine hemen başlanabilirken kemik grefti gereken durumlarda bir ön tedavi yapılması önemlidir.

Ağız Hijyeni

İmplant başarısı uygun ağız bakımına bağlıdır. Ağız bakım rutinlerinize bağlılığınız ve operasyon sonrası bakım talimatlarına uymanız diş implantlarınızın uzun süreli sağlıklı olması konusunda bir belirleyicidir.

Stabil Isırma ve Çene Fonksiyonu

Stabil bir kapanış ve sağlıklı çene fonksiyonu, dental implantların uzun ömürlü olması için önemlidir. Diş gıcırdatma (bruksizm) gibi durumların implant yerleştirilmeden önce veya sonra ele alınması gerekebilir. Diş gıcırdatma problemleriniz varsa diş hekiminiz sizin için bir gece koruyucusu önerebilir.

Belirli Diş Değiştirme İhtiyaçları

Dental implantlar, tek bir dişten birden fazla dişe kadar çeşitli diş değiştirme ihtiyaçlarını karşılayabilir. 

Süreç ve Yolculuk

Türkiye genel sağlık hizmetleri konusunda kaliteli ve köklü bir sağlık sistemi olması nedeniyle günümüzde Dünya üzerindeki bir çok ülkeden daha ileri durumdadır. Modern ve son teknoloji ile donatılmış hastaneleri, sağlık hizmetine erişim kolaylığı ve sağlık eğitiminin kalitesi nedeniyle güven veren bir konumdadır. Bu nedenle sağlık hizmeti almak için 2023 yılında Türkiye'ye gelen yabancı misafir sayısı 1,6 Milyonun üzerindedir.

Özellikle Dünya üzerindeki bir çok ülkeye göre sağlık hizmetlerinin hastaya maliyetinin Avrupa Birliği ülkeleri, İngiltere, Amerika, Kanada ve Avustralya gibi ülkelere göre neredeyse dörtte biri fiyatlarda olması nedeniyle tüm Dünya ülkelerinden hastaları ağırlamaktadır. Aynı zamanda sağlık alanında bir çok ülkeyede sistemsel geliştirme ve kalifiye personel yetiştirme anlamında destek olmaktadır. Diş tedavisi Türkiye'de alabileceğiniz en kaliteli sağlık hizmetleri arasında yer almaktadır. 

Best Self Club olarak, diş tedavisi için yurt dışına seyahat etmenin büyük bir karar olduğunu biliyoruz. Türkiye’de diş tedavisi için varış öncesi ücretsiz danışmanlıktan, uçak biletinizi rezerve etme aşamasına, havalimanı karşılamasından konaklamaya, operasyon süreci ve sonrasında acil danışmanlıktan şehir içi ve ülke içi gezilere kadar tüm süreci sizin için mümkün olan en konforlu şekilde olmasını sağlıyoruz. Şimdi sürece dair tüm adımlara bir bakış atalım:

  1. Adım: Çevrimiçi Danışma

    Yolculuk basit ama çok önemli bir adımla başlar - çevrimiçi danışmanlığınız. Süreci kendi evinizin rahatlığında kolayca başlatabilirsiniz. Tüm süreci başvuran hastalarımızla tamamen transparan bir şekilde paylaşmaktan hiçbir çekince duymuyoruz. 

    Yaptırmaya karar verdiğiniz diş tedavisi için Best Self Club olarak bize başvurduğunuzda süreç ilk olarak kendi diş fotoğraflarınızı, medikal geçmişinizi ve eğer varsa X-Ray görüntülerinizi göndermeniz ile başlar. Deneyimli diş hekimi kadromuz diş sorunlarınızı derinlemesine inceleyecek ve sizin için en uygun tekniği ve tedavi planını önerecektir. 

    Hangi diş tedavilerinin sizin beklentilerinizi karşılayacağı ve hangileri için mükemmel uygunlukta olduğunuz hakkında sizi bilgilendirecek ve bu toplantı sırasında hedeflerinizi, beklentilerinizi paylaşabileceksiniz.  Medikal danışmanlarınız ile görüntülü toplantılar oluşturup ihtiyaçlarınızın tam olarak anlaşıldığına emin olabilirsiniz. Best Self Club’ta açık iletişime ve tamamen şeffaflığa inanıyoruz. 

    Kişiselleştirilmiş tedavi planınız hakkındaki tüm detayları görüştükten sonra diş hekiminiz tarafından önerilen diş tedavilerinize dair maliyetler hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

  2. Adım: Seyahat Kararı

    Kişiselleştirilmiş tedavi planınızı aldıktan ve devam etmeye karar verdikten sonra, Türkiye'ye seyahat etme sürecinde size rehberlik edeceğiz. Uçuş rezervasyonunuz dilerseniz ekibimiz tarafından sizin için yapılabilir ya da size uygun tarihler konusunda detaylı bir rehberlik sağlayabilirler. Konu dişler olduğunda senaryolar birden fazla olabilir ve Türkiye’de kaç gün kalmanız gerektiği konusunda medikal danışmanınızın deneyimli rehberliğine ihtiyaç duyabilirsiniz. Ayrıca vize gerektiren pasaport sahiplerine de Vize Danışmanlarımız sorunsuz bir geçiş için tüm ayrıntıları sağlayacaktır. 

    Ziyaretiniz boyunca rahat ve ev konforunda hissedeceğiniz bir deneyim için size İstanbul’un en gözde bölgelerinde 5 yıldızlı konaklama sağlanacaktır. Otel tercihlerinizi ve ihtiyacınız olan detayları planlama ekibimiz ile görüşebilirsiniz. 

    Best Self Club’ta Türkiye’ye varışınızda havaalanına indiğiniz andan itibaren iyi karşılandığınızı ve önemsendiğinizi hissedeceksiniz. Sıcak bir karşılama sizi bekliyor ve ekibimiz havaalanından kliniğe geçişinizi sorunsuz ve stressiz hale getirmeye hazırdır. Özel şoförünüz indiğiniz andan itibaren sizi havaalanında bekliyor olacak ve size lüks konaklama yerinize kadar eşlik edecek. 

  3. Adım: Dental Tedavi Süreci

    Kliniğe ilk ziyaretinizde öncesinde belirlenmiş tedavinizin finalize edilmesi için operasyon öncesi panaromic x-ray taramalarınız ve diş hekimi muayeneniz yapılır. Diş tedavilerinizin olduğu her gün özel şoförünüz sizi otelinizden alıp kliniğe kadar getirecek. Belirlenmiş diş tedaviniz öncesinde son dakika sorularınızı ele almak ve tedavi sürecine tamamıyla hazır olduğunuzdan emin olmak için diş doktorumuz ve uzmanlarımızla yüz yüze konsültasyon yapacaksınız. 

    Diş tedavileriniz uzman diş cerrahlarımız ve deneyimli ekibimiz tarafından gerçekleşecektir. 

    Best Self Clinic, herkesin farklı ihtiyaçları olan eşsiz bireyler olduğunun farkındadır. Bu sebeple uygulanacak tedaviler ve tedavilerin süreçleri kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Belirlenmiş bir tedavi planı ve belirlenmiş klinik ziyareti günleri hakkında lojistik ekibimiz tarafından bilgilendirileceksiniz. Çünkü biliyoruz ki, eğer seyahat sorunsuzca yolculuktan keyif alabilirsiniz. 

  4. Adım: Kontol Günü

    Diş tedavinizin sonuçlanması bizim için bir son değildir. Son kontrol gününüzde uzman diş hekiminiz gerekli ayarlamaları hassasiyetle gerçekleştirir ve sizin geri dönüşlerinizi büyük bir ilgi ile dinler. Best Self Club’ta diş hekimliğini aşan bir sanat ile belki de uzun yıllar sürecek hasta-doktor ilişkilerinin başlangıcını son kontrol gününüzde inşaa edebilirsiniz. 

  5. Adım: Eve Yolculuk

    Best Self Club’taki unutulmaz diş tedavisi ve bakım deneyiminizi tamamladıktan sonra özel şoförünüz eve dönüşünüz için size havaalanına kadar güvenli bir şekilde eşlik edecektir.  En iyi haliniz sizi bekliyor!

Diş İmplantı Türleri

Bireylerin ihtiyaçları eşsizdir. Kapsamlı bir konsültasyon sonrası diş hekiminiz implant tüleri konusunda sizi bilgilendirecektir. Diş implantları malzeme ya da bütçe tercihlerine göre seçilebilir ya da kombinlenebilir. Tipik olarak 4 tür diş implantı vardır.

  1. Endostreal implantlar: Çene kemiğine yerleştiriler. Endosteal implantlar en yaygın kullanılan dental implant türüdür. Bu implantlar cerrahi olarak doğrudan çene kemiğine yerleştirilebilirler ve iyileşme dönemi tamamlandıktan sonra kuron ya da köprü ile tamamlanırlar. Tek tek yedek dişleri ya da köprü olarak birden fazla dişi destekleme kapasiteleri vardır. 
  2. Subperiosteal implantlar: Diş etinin altına çene kemiğinin üzerine yerleştirilirler. Çene geri çekilmesi olan ve kemik büyütme yapmak istemeyen hastalar için bir alternatif sunar. İmplant yerleştirildikten sonra doğal bir diş görüntüsü yakalamak ve doğal kapanma ve çiğnemeler için üstü kron ile kaplanır. - Subperiosteal implantlar, endosteal implantları desteklemek için çene kemiği yüksekliği veya hacmi yetersiz olan hastalar için alternatif bir seçenektir. Subperiosteal implantlar endosteal implantlardan daha az yaygındır ve tipik olarak kemik grefti veya diğer prosedürler uygun seçenekler olmadığında önerilir. 
  3. Zigomatik implantlar: Üst çenede ciddi kemik kaybının olduğu ve implant yerleştirmenin mümkün olmadığı vakalarda tercih edilir. Zigomatik implantlar diğer implantlardan farklı olarak çene kemiğine değil zigoma denilen elmacık kemiğine sabitlenir.

Prosedür Nasıl Gerçekleşir

Diş implantı tedavileri bireylerin durumlarına göre bir adım daha fazla ya da daha eksik olabilir. Sizin ihtiyaçlarınız doğrultusunda en uygun tedavi planını oluşturmak ve sizin işbirliğiniz ile ömür boyu hedefleri tutturmak asıl amacımızdır. Tipik olarak diş implantı tedavilerinin adım adım nasıl gerçekleştriğine bakalım.

1. İlk Konsültasyon ve Değerlendirme

  • Diş hekiminden neye ihtiyacınız olduğuna dair bir teşhis almak için medikal danışmanınıza başvurabilirsiniz.
  • Son 3 ay içerisinde çekilmiş röntgen, CT taramaları ve diş ve çenelerinizin ölçüleri gibi tanısal testlerinizi ve diş fotoğraflarınızı online konsültasyon yolu ile medikal danışmanınıza iletebilirsiniz.
  • Diş hekiminiz tedavi sürecini, potansiyel riskleri, faydaları ve alternatifleri tartışır değerlendirdikten sonra sizin için bir tedavi planlaması hazırlar.

2. Tedavi Planlaması

  • Kişiselleştirilmiş tedavi planınızda gereken implant sayısı, konumları ve eğer gerekiyorsa kemik grefti veya sinüs büyütme gibi ek prosedürlerin detaylı bilgileri medikal danışmanınız tarafından size iletilir. 
  • Tedavinin kaç gün süreceği, gerekli takip süreleri tedavi planınızda detaylı bir şekilde belirtilir.

3. İmplant Yerleştirme

  • İmplant ameliyatı günü, ağız cerrahınız size lokal anestezi ya da sedasyon uygulayabilir. 
  • İmplantın yerleştirileceği konumda, diş eti dokusunda bir kesi yapılarak alttaki çene kemiği açığa çıkarılır.
  • Kesi yoluyla kemiğe dikkatlice küçük bir delik açılır.
  • Genellikle titanyum bir direk olan dental implant, kemikteki deliğe yerleştirilir.
  • Diş eti dokusu kapatılır ve implant diş eti çizgisinin altında bırakılır.

4. Osseointegrasyon

  • İşlem tamamlandıktan sonra iyileşme süreci başlar. Osseointegrasyon sürecinde kemik hücreleri yavaş yavaş büyük ve implantı çene kemiğine sağlıklı bir şekilde adapte eder. 
  • Cerrahınız implantı korumak ve estetik kaygıları giderebilmek için bu süreçte size geçici bir kuron veya iyileşme başlığı verilebilir.

5. Abutment Yerleştirme

  • Osseointegrasyon hastadan hastaya değişmekle beraber 3-6 ay arasında tamamlanır ve implantın son adımını planlanır. 
  • İmplanta abutment takılması için diş eti dokusu yeniden açılır.
  • Abutment implant ve üzerindeki kuron arasında bir bağlantı direği görevi görmektedir.

6. Kron Yerleştirme 

  • Abutmentin etrafındaki diş etleri iyileştikten sonra doktorunuz dişlerinizin ölçüleri alınır. 
  • Doktor ile birlikte diş rengi, boyutu ve şekli seçildikten sonra kuronlarınız ona göre kişiye özel üretilir. 
  • Kuronlar hazırlanınca abutmente oturtulur ve hastanın ağız kapanışının konforu kontrol edilir. 

7. Takip ve Bakım

  • Eve dönüşünüz sonrasında medikal danışmanınız belirli tarihlerde kontrolünüzü sağlayacaktır. 
  • Implant tedavisi sonrası verilen talimatlara uymak diş implantınızın uzun ömürlü olması konusunda oldukça önemli bir rol oynar.

Before After Örnekleri

Diş implantları uygulanmış hastalara ait örnek görsellere buradan erişebilirsiniz. Diş implantı prosedürü yaptıran hastalarda meydana gelen değişiklik ve iyileşme oldukça etkilidir. Aşağıdaki görseller, diş implantı yaptırmayı düşünen bireylere, tedavi sonrası gülüşlerinin nasıl görüneceği hakkında bir fikir verebilir.

İyileşme Süreci

Her bireyin iyileşme süreci kendine özeldir ve kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Diş implantları sonrası iyileşme sürecini en konforlu şekilde geçirebilmeniz için diş hekiminiz sizi detaylı bir şekilde bilgilendirecektir. Yeni gülüşünüzü ömür boyu sürdürmek için bakım talimatlarını oldukça ciddiye alıyoruz. Diş implantları sonrası iyileşme süreçleri ve bakım talimatlarını sizin için sıraladık.

Diş İmplantında İyileşme Süreci

  • İşlemden Hemen Sonra (1-3 Gün)

    Dinlenme ve Rahatlama: Hemen sonrasında dinlenmeye öncelik verin. Implantlar işleminden sonra ilk birkaç gün rahatsızlık duyabilirsiniz ancak bu prosedürün bir parçasıdır. Rahatsızlık hissi ilk birkaç hafta içinde kayolacaktır. 

    Soğuk Kompres: Olası şişlikleri hafifletmek için ilk 24 saat boyunca aralıklarla soğuk kompres uygulayın. Bu küçük hareket konforunuza katkıda bulunur ve iyileşmenin ilk aşamalarına yardımcı olur.

  • İlk Birkaç Hafta

    Beslenme: İlk haftalarda kendinize yumuşak bir diyet uygulayın. Bu sadece yeni gülüşünüz için daha yumuşak bir geçiş sağlamakla kalmaz, aynı zamanda implantlar üzerindeki stresi en aza indirerek daha rahat bir iyileşmeyi destekler. 

    Ağız Hijyeni: Nazik bir ağız hijyeni rutinini benimseyin. Yumuşak kıllı bir diş fırçası ve aşındırıcı olmayan bir diş macunu kullanın, protez dişlere ve çevresine dikkat edin. Diş hekiminiz ev tipi ağız duşu önerebilir. Diş hekiminizin hijyen talimatlarını izlemeniz oldukça önemlidir. 

    Zararlı Alışkanlıklardan Kaçının:Işıltılı gülüşünüzü stresten ve potansiyel zararlardan koruyun. Tırnak yeme, diş gıcırdatma ve dişlerinizi alet olarak kullanma gibi alışkanlıklara karşı dikkatli olun. Bu, yeni gülüşünüze yaptığınız değerli yatırımı korumaya yönelik bir taahhüttür.

Sıkça Sorulan Sorular

Diş İmplantı hakkında sıkça sorulan sorular ve yanıtlar aşağıdaki şekildedir. Diş İmplantı hakkında merak ettiğiniz sorular için detaylı bilgi almak adına bizimle iletişime geçebilir ve deneyimli ekibimizle tüm sorularınıza en sağlıklı cevabı alabilirsiniz. Diş İmpantında kişiye ve hastaya göre yanıtlar değişiklik gösterebilir.

1
Diş implantları nedir?

Diş implantları, eksik dişlerin yerine konulması amacıyla çene kemiğine yerleştirilen titanyum veya seramik yapılardır. Diş implantları kök görevini görür ve doğal dişin tüm fonksiyonlarını yerine getirir. 

2
Metale karşı alerjim veya hassasiyetim varsa diş implantı yaptırabilir miyim?

Herhangi bir alerjiniz varsa işlem öncesi bunu doktorunuzla konuşmanız gerekir. Ağız cerrahınız alerjinize göre alternatif bir planlama yapacaktır. 

3
Aynı anda birden fazla diş implantı yaptırabilir miyim?

Evet, ihtiyacınıza göre birden fazla implant yaptırabilirsiniz.

4
İmplant ameliyatından sonra işten izin almam gerekecek mi?

İmplant operasyonundan sonra eve dönüşte işe hemen başlayabilirsiniz. Herhangi bir hassasiyet hissederseniz ağız cerrahınız size rehberlik edecektir.

5
Diş implantları ile normal yemek yiyebilir miyim?

Evet, diş implantları ile çok çeşitli yiyecekler yiyebilirsiniz. Operasyon sonrası talimatları medikal danışmanınız sağlayacaktır. 

6
Diş implantı yaptırmak konuşmamı etkiler mi?

Dental implantlar konuşmanızı önemli ölçüde etkilemezler. Aksine diş eksikliğinden dolayı bozulan konuşma yetinizi iyileştirirler. 

7
Diş implantları gevşek protezlere yardımcı olabilir mi?

Evet, dental implantlar gevşek protezleri stabilize etmek için oldukça işlevsel bir yaklaşımdır. 

8
Diş implantları kimler için uygundur?

Genel olarak, iyi bir genel sağlığa sahip ve yeterli çene kemiği yoğunluğuna sahip olan bireyler diş implantları için uygun adaylardır. Kemik yoğunluğunun yeterli olmadığı durumlarda kişiye özel tedavi planlamaları yapılabilir. 

9
Diş implantları ne kadar?

Diş implantı maliyetleri oldukça geniş bir skalaya yayılır. İmplant maliyetleri kullanılacak implant türüne, sayısına ve markasına göre değişmektedir. Kişiye özel diş tedavisi planı için kapsamlı bir değerlendirme alabilirsiniz. 

10
Diş implantlarının ömrü ne kadar?

Diş implantları doğallıklarının yanı sıra dayanıklılıklarıyla da bilinirler. Ancak implantların ömrü ağız hijyenine ne kadar bağlı kaldığınıza, metal hassasiyetlerinize ve diş eti hastalıklarınıza göre kısalabilir. Diş implantı tedavilerinden sonra doktorunuzun vereceği bakım talimatlarına uymak implant ömrünü oldukça uzatmaktadır. 

11
Diş implantları acı verir mi?

Diş implantı cerrahisi genellikle lokal anestezi veya sedasyon altında yapılır, bu nedenle hasta acı hissetmez. Operasyon sonrası hafif bir rahatsızlık olabilir, ancak bu rahatsızlıklar doktorun reçete edeceği ağrı kesicilerle yönetilebilir.

12
İmplanttan kaç ay sonra diş takılır?

Implant prosedürü uygulandıktan sonra çene ve implantın kaynaşması için belli bir süre tanınması gerekmektedir. Bu süre kişilerin iyileşme sürelerine göre değişmekle birlikte genellikle 3 ile 4 ay arasındadır. Bu süreyi tamamladıktan sonra implantın üzerine kuron takılabilir ve tam bir diş görüntüsüne ulaşılır. 

13
İmplant diş çürür mü?

Diş implantları titanyum veya porselen malzemelerden yapıldıkları için çürümezler. Doğal diş görüntüsü sağladıkları gibi çürümeye sebep olan bakterilerden de etkilenmezler. 

14
Implant dişlerin bakımı nasıl olmalı?

Implant diş tedavisinden sonra oral hijyene sadık kalmak çok önemlidir. Diş implantı sonrası doktorunuz ağız bakımı konusunda nelere dikkat etmeniz gerektiğini söyleyecektir. Diş implantının çene kemiği ile entegrasyonu süresince yumuşak başlı fırça kullanmak daha konforlu bir ağız bakım deneyimi sunar. 

15
Diş implantları ve kronları arasındaki fark nedir?

Diş implantları çene kemiğine yerleştirilirler ve eksik dişin yerine geçer. Kronlar ise mevcut dişin üzerine uygulanan kaplamalardır. Kuronlar, doğal bir diş görüntüsü ve fonksiyonu için diş implantlarının tamamlayıcı tedavileri oldukları gibi aynı zamanda doğal diş kökü üzerine de yapılabilirler.

16
Hamile veya emziren kadınlar diş implantı yaptırabilir mi?

Hamilelik veya emzirme döneminde diş implantı yaptırmak genellikle önerilmez. Bu süreçte hormonal değişiklikler ve iyileşme süreçleri zorlayıcı olabilir. Bu sebeple bu dönemler sona erdikten sonra implant tedavisine başlanabilir.  

17
İmplantlar çıkartılabilir mi?

İmplantlar genellikle çıkartılamaz, çünkü çene kemiği ile kaynaşmışlardır (osseointegrasyon). Ancak, bakım önerilerine tam olarak uyulmadığı ya da entegrasyon problemleri durumunda implantlar çıkarılıp yeniden uygulanabilir. 

Ücretsiz Danışmanlık Alın!

Bizimle İletişime Geçin!

Uzun zamandır hayalini kurduğunuz ve acaba nasıl olur dediğiniz tüm sorulara en doğru yanıtlar için bizimle iletişime geçin!